29 Mar 2013

BU GÜN SENİN DOĞUM GÜNÜN

  
Canım hayat arkadaşım bu gün senin doğum günün. Ama yanında değilim sen çokk uzaklardasın hemde çok. Seni çok özledik. Biliyorum özel günleri hiç sevmezsin ama geldiğinde küçük bir kutlama yaparız:)) seni dört gözle bekliyoruz. İnşallah 35 gün sonra yanımızdasın:)İlk önce Allahıma ve daha sonra seni doğuran ve bana kavuşturan annene annemize çokkk teşekkür ederim... Canım doğum günün kutlu olsun daha nice yıllara beraber yürümek dilğiyle:))
Gözlerine baktığımda kendimi bulduğum, ellerini tuttuğumda dünyadan koptuğum… Her günün tamamında aklımı işgal eden, kalbimi hiç bir atışında yalnız bırakmayan, hayallerimin tamamını kaplayan mükemmel insan. İyi ki varsın. Seni Seviyorum Aşkım

25 Mar 2013

ÖRGÜ SİMİT

Merhaba sevgili blog dostlarım nasılsınız iyisinizdir inşallah:)  Havadan mı nedir bu günlerde kendimi okadar halsiz yorgun hissediyorum ki hava bir böyle bir şöyle tam hastalık havası. Tam bahar geldi derken...  Daha Mart ayındayız mart yapacaktır Martlığını:)bu gün çok severek yediğimiz örgü simit tarifi vermek istiyorum bizim evde sevilerek yenir kahvaltıda da iyi gidiyor:)lafı fazla uzatmadan tarifimize geçelim...
Şimdiden kolay gelsin:)

MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
bir paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar da un
 2 yemek çörek otu

YAPILIŞI
Ilık sütle mayayı eziyoruz. Ardından sıvı yağ yumurta tuz şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra aldığı kadar un ekliyoruz.Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Yoğurduğumuz hamuru yarım saat mayalandırıyoruz. Fırın  tepsisini yağlıyoruz hamuru beş eşit parçaya ayırıyoruz. Ayırdığımız her parçayı üçe bölüyoruz.Üç parçayı da aynı şekilde yuvarlayarak uzatıyoruz.Bunları saç örgüsü gibi örüyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz en sonda çörek otunu atıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Herkese iyi haftalar:)))

21 Mar 2013

FIRINDA SÜTLAÇ

Yağmurlu bir İzmir'den herkese kucak dolusu sevgiler. Nasılsınız sevgili blog dostlarım iyisinizdir inşallah:)bir kaç gündür o kadar çok fırtına vardı ki yağmurun yağmasıyla son buldu çok şükür.Yağmurun sesiyle  sabahın köründe kalktım zaten her sabah erkenciyiz oğlan sabahçı olunca 6:30 kalkıyorum kahvaltı hazırla oğlanı geçir derken uyku falan kalmıyor anlayacağınız, iyide olmuyor değil hani:) erkenden işlerimi bitiriyorum.Rahmetli anneciğim hep derdi erken kalkan işine geç kalkan düşüne diye:)Ne kadarda doğru bir söz.Neyse efendim bu kadar sohbet yeter sanırım. Dün yaptığım fırında sütlaç tarifimize geçelim bizim evde sütlü tatlı pek sevilir şerbetli tatlı ise  yenmez. Oğlum da kızım da sütlü tatlıya dayanamazlar bende yoğun istek üzerine sütlaç yapmaya karar verdim. Benim yaptığım fırın sütlaç da yumurta yok.Nedense hiç koyma gereği de duymadım  böyle de üzeri kızarıyor çünkü:))  Haydi bakalımm gelelim şimdi tarifimize....
 Şimdiden herkese kolay gelsin:)

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 buçuk su bardağı şeker (isteyen azaltabilir de çoğaltabilir de damak tadınıza göre:)
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç unu
bir çimdik tuz
1 paket vanilya

YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp tencereye alalım 2 su bardağı su ile kaynatalım.Pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte kaynatalım.Suyun bitmesine yakın 1 litre sütü ilave ederim kaynadıktan sonra kısık ateşte 15_ 20 dakika kaynatalım sütlacımız kaynarken 1 su bardağı suyun içine pirinç unumuzu çırpalım ve sütlaça  yavaşça ilave edelim. En son şekerimizi ve vanilyayı da  ilave edelim.5 dakika kadar piştikten sonra  ocağı kapatalım.

Güveç kaplarımıza sütlaçlarımızı paylaştıralım. Fırını 200 derece de ısıtalım. Güveç kaplarını fırın tepsisine dizelim dibine de su koyalım böylece sütlaçların sadece üzeri kızaracaktır. Sütlaçların üzeri kızarınca fırını kapatalım. Sütlaçlar soğuyunca servis yapalım. Tabi biz hafif ılınınca mideye indirdik o ayrı:)  Afiyet olsun...
Herkese iyi hafta sonları:)

HAYIRLI CUMALAR...

19 Mar 2013

MİMM

Merhaba sevgili blog dostlarım nasılsınız iyisinizdir inşallah:)Sevgili Kış güneşi Kardelen abla beni mimlemiş ama bayağı oldu ben unutmuşum:( buradan çok özür diliyorum  ablacım tekrar...Hadi bana kolay gelsin o zaman... Gelelim mim  cevaplarıma:)

1BLOG YAZMAK NEREDEN AKLINA GELDİ?
Nereden geldi aslında hiç aklımda yoktu taki arkadaşım Nuray bana söyleyene kadar canım arkadaşım iyiki tavsiye etmiş böyle güzel dostlar kazandım:))

2 BLOGLARDA OKUMAYI EN ÇOK SEVDİĞİNİZ TARZ NEDİR?
 Nedir bilemedim bak şimdi... Ama hoşuma giden bütün blogları takip ediyorum ayırım yokkk:)

3 BURCUN NEDİR?
Aslan burcuyum yükselenim de aslan... Aslanlar gibi dolaşıyorum anlıyacağınız:)

4 EN SEVDİĞİN 3 ÖZELLİK
Oldukça titizim hemde abartılı şekilde neşeliyim girdiğim ortamı şenlendiririm  birde dostlarıma çok bağlıyım:))

5 HAYATTA EN ÇOK YAPMAK İSTEDİĞİN ŞEY
Allah'ıma çok şükür istediğim her şey oldu şimdiye kadar. Ama inşallah bu yaz taşınıyorum yeni bir ev yeni bir şehir  her şey çok güzel olacak.... Eeee bir de araba istiyorum yetkilere duyurulur :)

6 AKLINA GELEN İLK BLOGCU İSİMLERİ
Hepinizi çok seviyorum ayırım yapamam:)

7 SENİ MUTLU ŞEY NEDİR?
Çok şükür sağlığım yerinde nefes alıyorum:) iki tane kuzum varr. Çokk sevdiğim eşim var daha ne ister ki insan...

8 HAYATINIZI ÖZETLEYEN BİR ŞARKI VAR MI? VARSA NEDİR?
Hayatımı özetleyen şarkı bu günlerde Gülşen'in yatcaz  kalkcaz şarkısı çünkü mayısta eşim izine geliyor kızımla beraber bu şarkıyı söylüyoruz bu günlerde:)




9 TANIŞMA FIRSATIN OLSAYDI KİMİNLE TANIŞMAK İSTERDİN?
Hiç kuşkusuz Atatürk'le tanışmayı çok isterdim...


10 HANGİ ZAMAN DİLİMİNDE YAŞAMAK İSTERDİN?
Hangi zamanda yaşamak isterdim bu zamandan memnunum geçmişte yaşamak istemezdim geçmiş geçmişte kaldı geleceği de nasipse görürüz:)

11 EN SEVDİĞİN MEVSİM
İlk bahar mevsimini çok seviyorum her yer rengarenk çiçeklerle dolu oluyor mis gibi  her kokuyor tabi şehirler maalesef  değil dağ bayır:)ayy şimdi bizim köy ne güzeldir her yer yemm yeşil olmuştur özledim yahuu... İlk baharda doğayı çok seviyorum:)

Evet bitti elimden geldiğince cevapladım:)) Benden şimdilik bu kadar .Hepinize iyi haftalar canlarım...

14 Mar 2013

KIYMALI LAZANYA


Merhaba sevgili bloğ dostlarım nasılsınız iyisinizdir inşallah:))Bu gün çok mutluyum... Bir süredir içimi kemiren adını bile söylemek istemediğim bir hastalıktan dolayı hastane gidip geliyordum. Allahıma çok şükür test sonuçlarım temiz çıktıı:))Ama her ay kontrole gitmem gerekiyor. Buna da şükür diyorum. Aman hanımlar   30 yaşı geçmişsek en az yılda bir kez doktor kontrolüne gidelim.Sağlık ihmale gelmiyor. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar versin diyorum ....
Neyse gelelim  ilk kez yaptığım lazanya tarifime...
 Biz çok sevdik Hilal hariç .İçinde kıyma olduğu için yemedi bir dahaki sefere sebzeli yapmayı düşünüyorum.Bu tarifi Oktay ustadan görmüştüm bire bir yaptım...
Şimdiden kolay gelsin:)

MALZEMELER
Yarım paket lazanya
500 gr kıyma
2 adet domates(ben yazdan hazırlamış olduğum şişe domatesinden kullandım)
2 adet sivri biber
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağı
2 su bardağı kaşar peyniri
tuz
karabiber

BAŞEMEL SOSU
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı


YAPILIŞI
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp biraz kavuruyoruz.Kıymayı ekleyip kavurmaya devem ediyoruz.
Sonra doğramış olduğumuz biberleri de ekliyoruz daha sonra salça ve domates sosumuzu ilave ediyoruz. tuzunu karabiberini ilave edip ocaktan alıyoruz(ben içine yarım demet maydonoz da ekledim dilerseniz ekleyebilirsiniz)
Başemel sosunu hazırlamak için bir tencereye tereyağı ve unu kavuruyoruz. unun kokusu çıkınca azar azar sütü ilave ediyoruz hızlı bir şekilde karıştırıyoruz ki topaklanmasın. Sosumuz muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz.Kare  bir borcama önce 2 yemek kaşığı sosu her yerine sürüyoruz üzerine lazanyayı diziyoruz üzerine gene sos sosun üstüne kıymayı ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri bitene kadar tekrarlıyoruz. Lazanyaların aralarına kaşar peyniri serpmeyi unutmayalım. En son lazanyaların üzerine başemel sosumuzu döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza lazanya yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz son 5 dakika kala çıkarıp kaşar peynirini ilave ediyoruz. Üstü kızarınca fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis ediyoruz:)))
Afiyet olsun...

9 Mar 2013

GÜLEN POĞAÇA:))

Merhabalar sevgili blog dostlarım.... Nasılsınız iyisinizdir inşallah:)  İzmir de bu hafta sonu yağmur var. Maşallah bu sene güzel yağmur yağdı İzmir'e:)Eeee bizde eve tıkılıp kaldık,çıkamadık dışarıya anlayacağınız, bizde küçük hanımla mutfağa girdik. Ne yapalım diye düşünürken böyle güzel bir poğaça yaptık. Ben şeklini verdim Hilal gözlerini ve ağzını yaptı çok eğlendik bu gün ....Kızım mutfakta çok eğleniyor, beraber inşallah daha çok güzel yemekler, pastalar yaparız..Bizim poğaçalar biraz fazla bronzlaştılar :)kızımla laklak ederken unutmuşuz sonra da gülüştük:)) Neyse efendim gelelim kızımla yaptığımız bu güzel poğaça tarifimize....
Şimdiden herkese kolay gelsin:))

MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı kaşar peyniri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker,1/2 tatlı kaşığı tuz
yarım paket kuru maya 
alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN
Bir kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1 domates
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI
Yoğurma kabına sıvı yağ, süt,yoğurt,yumurta,kaşar peynir,tuz, şeker,yarım paket kuru maya koyup çırpma teliyle çırpalım.Elediğimiz unu azar azar ilave edelim kulak memesi kıvamında hamuru yoğuralım .Cevizden büyük parçalar kopartıp elimizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açalım yağlanmış fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde sıralayalım,yumurta sarısına bir tatlı kaşığı yağ koyup karıştıralım hamurların üzerine sürelim.Resimdeki gibi zeytinden göz,domates dilimlerinden ağız yapalım.Ilık bir yerde yarım saat mayalanması için bekletelim.Hamurlar mayalandığında önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.Sık sık kontrol edelim hamur ince olduğu için çabuk pişiyor...Bizim gibi lafa dalmayın böyle bronz olurlar:))
Afiyet olsun....
İyi hafta sonları:))

6 Mar 2013

TAVUKLU KEREVİZ YEMEĞİ





Merhaba sevgili blog dostlarım nasılsınız iyisinizdir inşallah....Artık bahar kendini iyiden iyiye göstermeye
başladı..Ağaçlar beyaz gelinliklerini giydi ,kuşlar desen cıvıl cıvıl baharın habercisi. Çok seviyorum bahar mevsimini gerçi bütün mevsimlerin  kendine göre güzelliği var:)nedense ben bahar mevsimi ayrı bir seviyorum. Artık pazarlarda kış sebzeleri yavaş yavaş yerini yaz sebzelerine bırakıyor.Kışın çok severek bol bol yediğimiz  kereviz yemeğinin tarifini vereceğim. Ben genelde böyle tavuk etli yapıyorum.Kızım bir kereviz hastası:)bütün sebzeleri çok seviyor. Et tavuk yediremiyorum,bende böyle çözüm buluyorum.Sebzelerin içine et tavuk koyarak en azından suyundan gıdasını alır diye düşünüyorum.Neyse fazla uzatmadan geçelim tarifimize....
Herkese şimdiden kolay gelsin:))
MALZEMELER
2 adet orta boy kereviz(saplarını atmıyoruz)
1 adet kemiksiz tavuk eti
1 patates
2 havuç
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kasığı un
1 limon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 çay bardağı yağ
YAPILIŞI
Önce soğanı ve sarımsağı bir çay bardağı yağla 1,2 dakika kavuralım.Ardından kuş başı doğradığımız tavuk etimizi suyunu çekene kadar kavuralım.Sırasıyla patates havuç kerevizi ilave edelim ama saplarını daha sonra ilave edilecek...5 10 dakika kavurduğumuz yemeğimizin üzerini az geçecek kadar sıcak su ilave edelim.Hafif yumuşayınca içine kereviz saplarını da ilave edelim .Başka bir kapta bir limon ve  unu  çırpıp yemeğimize ilave edelim. Daha sonra tuzu karabiberi ve naneyi ilave edip ocağın altını kapatalım. Biraz dinlendikten sonra servise hazır...
afiyet olsun:))


3 Mar 2013

LOKMA



Merhaba sevgili blog dostlarım nasılsınız  iyisinizdir inşallah:)  bu gün sizlere lokma tarifi vermeye çalışacağım elimden geldiğince... İzmir de her gün hemen hemen bir yerlerde lokma dökülür, mevlütlerde sünnet düğünlerinde,yada yeni iş yeri açılmışsa mutlaka dökülür.Ama ben hiç gidip bir tabak lokma almışlığım yoktur nedense.... Gidip sırada beklemek çok garibime gider,alana bir şey demiyorum:) ama ben hiç almadım:) Lokmayı da çok  sevdiğimden,arada kardeşimle beraber yaparız. Yine canımız lokma istedi bizde kardeşimle  kolları sıvadık. Annemizden öğrendiğimiz kadarıyla yaptık.Çok da güzel oldu afiyetle yedik:) Bu işin ustası asıl kardeşim Elveda:)ne zaman canımız istese bir araya gelip hemencecik yapıyoruz:)
Gelelim şimdi tarifimize....
Şimdiden kolay gelsin:)

MALZEMELER
Göz kararı un
1 yaş maya(veye 2 yemek kaşığı pak maya)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
2:5 su bardağı su
bir dilim limon 

ŞERBETİNİN YAPILIŞI
2 su bardağı şekerle suyu kaynatalım kaynamakta olan şerbetimize limonu ilave edelim, hafif koyu olacak şekilde kaynatıyoruz ama bal kadar koyu olmayacak:)
Kızartmak için 2 litre sıvıyağ

YAPILIŞI
Derin bir kabın içine 3 bardak ılık su dökelim. Üzerine parçalar haline getirdiğimiz yaş mayayı atalım. Hamurun kabarması için 2 yemek kaşığı şekeri de ilave edelim bir tatlı kaşığı tuzu da katıp tüm malzemeleri elle karıştırarak mayanın gevşemesini sağlayalım. Ardından alabildiği kadar un ilave edelim.Lokma sıkılarak atılacağı için hamurun kıvamını  kek hamurundan biraz daha sert olacak şekilde bırakalım.Hamuru 20 dakika kadar elle sürekli çırpalım,sonra hamurun kabarması için dinlenmeye bırakalım. küçük bir kaba el ıslatmak için su koyalım.2 litre sıvıyağı tencerede kızdıralım önce kabın içindeki suda elimizi ıslatıp,hamurdan avuç içine alıp sıkarak top haline getirelim ve ortasını baş parmağımızla delelim. Yağda eşit oranda kızarması için ortasının mutlaka delmek gerekir.Her iki tarafı kızaran lokmaları yağdan çıkarıp süzgü çanağa alıyoruz ki fazla yağı süzülsün...Daha sonda lokmalarımızı servis tabağımıza alalım . Üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim.Lokmamız servise hazır. Afiyet olsun.... 
Herkese iyi haftalar:))