29 Ağu 2013

VİŞNELİ MUHALLEBİ


Güzel İzmir'den herkese kocaman bir merhaba... Bizim evde bu sıra tatlı bir telaş var. Malum okulların açılmasına çok az bir zaman kaldı. Oğlum okul değişikliği yaptığı için bir hayli heyecanlı, yeni arkadaş ve yeni okul heyecanı:)) bu arada benim miniğim kızım da bu sene anaokuluna başlıyor... Prensesim de çok heyecanlı tabiiki de bendeee heyecanlıyım. Bizi uzun bir maraton bekliyor anlayacağınız :)Allah bütün okula gidecek olan öğrencilerimize zihin açıklığı versin, anne babalara da sabır ve kolaylıklar versin diyorum...Bu akşam sizlere çok severek tükettiğimiz bir tatlı tarifi vereceğim... Bizim evde sütlü tatlı çok sevilir hele böyle mayhoş bir tatlıysa değmeyin keyfimize:)) haydi bakalım geçelim bu güzel tatlımızın tarifine şimdiden kolay gelsin...

30 Ağustos zafer bayramımız kutlu olsun...Kalın sağlıcakla:))

Tatlımız iki aşamadan oluşuyor...

MALZEMELER
Vanilyalı muhallebi için
2,5 su bardağı süt
2,5 kaşık un
40 gram tereyağ
2,5 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı şeker 
bir paket vanilya
Vişneli muhallebi
2,5 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı nişasta
 4 yemek kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI
Önce vanilyalı muhallebi için yağ ve unu kavuralım.Pembeleşince diğer malzemeleri ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocağı kapatalım.Ayrı bir tencerede vişne suyuna az suda eritilmiş nişastayı ve şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatalım.
Yuvarlak küçük bir borcamı suyla ıslatıp bir kepçe yardımıyla önce vanilyalı muhallebiden kalıbın tam ortasına gelecek şekilde dökelim...Sonra döktüğümüz vanilyalı muhallebinin ortasına vişneli muhallebiden dökelim.Sırasıyla muhallebiler bitene kadar hep ortaya tekrarlayalım...Buz dolabında en az 4 saat dinlendirip soğuk soğuk servis yapalım... Afiyet olsun:)))

21 Ağu 2013

KABAK BEĞENDİ

Merhabalar yine uzunn bir ara verdim sanırım ama bilgisayarın başına geçecek çok zamanım olmadı....Eşimin gelmesiyle birlikte gez toz derken zaman su gibi geçti) bu zaman zarfında neler yaptık  sünnet düğünümüz vardı, kayınımın çocuklarının, sonrasında küçük bir tatil yaptık. Deniz kum güneş mükemmel zaman geçirdik. Eşimle beraber balık tutmaya gittik sahile hemen hemen her akşam ikimizde çok seviyoruz balık tutmayı, ha tuttuk mu derseniz çok değil:)) tuttuklarımız da küçük oldu genelde denize geri bıraktık tuttuğumuz balıkçıkları:)) ama çok zevkliydi,  balık tutmanın en güzel tarafı oltanın ucundaki balığın hareketleri:))anlayacağınız çok güzel bir 15 geçirdim ve eşimi yolcu ettik sağ salim... Ama kızım Hilal çok ağladı:( artık büyüyor babasının gitmesini istemiyor neden gittiğini sorguladı durdu:( içim çok acıyor kızımı üzgün görüncee:( her şey onların daha iyi şartlarda yetişmesi için:))canım kocacım bizim için çok güzel yemekler yaptı. Laf aramızda eşim harika yemekler yapıyor ben bir çok yemeği eşimden öğrendim desem yalan söylemiş olmam:)) mutfakta yaratıcılığı süper iki dakikada nefis yemekler çıkarıyor ortaya... Eşim izindeyken bizim için yaptığı kabak beğendi tarifini vereceğim bu gün, biz çok sevdik inşallah siz de beğenirsiniz:)) haydi bakalım geçelim tarifimize...Şimdiden afiyet olsun:))

MALZEMELER
4 adet  küçük boy kabak
Bir buçuk yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Bir buçuk  çay bardağı süt
tuz
üstüne koymak için tavuk sote yada et sote ikisi de güzel oluyor:))
YAPILIŞI
Önce kabakları güzelce yıkayıp ikiye bölüp tencerede yumuşayana kadar haşlıyoruz.Haşlanan kabakların suyunu süzüp çatalla güzelce eziyoruz,öte yandan tereyeğla unu kavuruyoru,unun üzerine bir çay bardağı sütü ilave edip güzelce karıştırıyoruz ki topaklanma  olmasın ardında kabakları da ilave edip tuzunu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz üzerine ister et ister tavuk soteyle servis ediyoruz...sevgiler